Liofilizat z ekologicznej kapusty kiszonej – jak Ci może pomóc

Udostępnij:

Od dziesięcioleci o soku z kiszonej kapusty mówiło się jako o remedium na wiele dolegliwości. Zachwycano się jego fantastycznym smakiem i właściwościami prozdrowotnymi. Z czasem, wraz z postępem nauk medycznych zaczęto odkrywać, że właściwości te mogą być jeszcze lepsze niż miało to miejsce do tej pory. Wskazano w tym kontekście na liofilizat z ekologicznej kapusty kiszonej łączący prozdrowotne zalety soku z działaniem tych substancji, które do tej pory bezpowrotnie tracono. Dzięki liofilizacji możemy cieszyć się również ich właściwościami, sam liofilizat zaś jest znacznie łatwiejszy do przyjmowania i przechowywania.
 

Jak pomoże nam liofilizat z ekologicznej kapusty kiszonej?

To właśnie fermentacja białej kapusty z udziałem bakterii sprawia, że sok z kiszonej kapusty jest nas w stanie zachwycić właściwościami, o których nie ma mowy w kontekście białej kapusty jako takiej. Tu warto wspomnieć, że bakterie znajdujące się we wspomnianym soku należą do tych, których w żadnym wypadku nie powinniśmy się bać. Ich działanie jest zbliżone do tego, jakie posiadają naturalne antybiotyki, nie tylko wyniszczają więc organizmy chorobotwórcze, ale dość dobrze radzą sobie także z grzybami i wirusami. Mówiąc o dobroczynnych składnikach soku z kapusty w jego liofilizowanej postaci, nie można zapomnieć także o witaminach. O tym, że jest on cennym źródłem witaminy C, wie z pewnością każdy z nas. Nie można jednak zapominać i o tym, że w jego skład wchodzi także witamina E znana jako witamina młodości, witaminy z grupy B oraz witamina P. To także cenne źródło probiotyków, można więc sięgać po nie w trakcie leczenia antybiotykami, gdy flora bakteryjna ulega osłabieniu.

Kto w szczególny sposób zainteresuje się liofilizatem?

Liofilizowany sok z ekologicznej kiszonej kapusty jest produktem, po który może sięgać praktycznie każdy. W pewnych okolicznościach sprawdza się on jednak szczególnie dobrze. Zasługuje na polecenie przede wszystkim wówczas, gdy w naszym otoczeniu znajdują się osoby zmagające się z zaparciami. Jest w stanie rozpulchniać masy kałowe, co sprawia, że ich wydalanie staje się zdecydowanie łatwiejsze. Wpływa zresztą korzystnie także na jelita. Te zaczynają pracować z większą intensywnością, dzięki czemu problemy pojawiają się coraz rzadziej.

Także osoby zmagające się z problemem wrzodów układu pokarmowego powinny zainteresować się tym rozwiązaniem. Ta przykra i bardzo bolesna dolegliwość może być spowodowana przez wiele czynników. Liofilizowany sok nie zastąpi leczenia zaleconego przez specjalistę, może być jednak cennym wsparciem dla tego rodzaju działań. W jego składzie znajdują się substancje powlekające, które charakteryzuje działanie zbliżone do tego, jakie posiada śluz żołądkowy. Wrzody stają się dzięki nim znacznie mniej podatne na kolejne uszkodzenia, substancje te mogą przy tym chronić je przed nadżerkami.

Liofilizat pobudza do bardziej intensywnej pracy nie tylko jelita, ale i cały układ pokarmowy. Nie zastąpi diety i aktywności fizycznej, wspólnie z nimi przyczyni się jednak do tego, że gubienie kilogramów będzie łatwiejsze.

Czym jest beta karoten i kiedy się go stosuje?

Beta karoten to inaczej prowitamina A. Wykazuje wiele właściwości chroniących zdrowie, wzmacniających organizm i wspierających urodę. Naturalnych źródeł beta karotenu jest bardzo wiele...

Skuteczna suplementacja

Na naszej stronie znajdziesz artykuły oraz porady dotyczące suplementów diety.